Bananenbrood met chocolade en vanille
Zoek je een lekker tussendoortje of zoek je een goed en snel alternatief als ontbijt?
Dan is een stukje bananenbrood ideaal!
Met weinig ingrediënten heb je een heerlijk bananenbrood.

ingrediënten:
- 3 bananen
- 2 eieren
-170g (spelt)bloem
- vanille extract, kaneel
- scheutje (plantaardige) melk
- honing, afhankelijk hoe zoet je het bananenbrood wenst
- pure chocolade
2. Bereiding:
- prak de bananen met een vork tot puree
- voeg 1 voor 1 de eitjes toe
- voeg de kruiden en de honing toe en meng goed
- weeg de bloem af en voeg toe
- doe er al mengend een scheutje melk bij
- snijd de chocolade in stukje en voeg toe
- meng het geheel tot een homogeen mengsel
- neem een cake vorm, doe er bakpapier in en giet het mengsel erin
- zet het in de oven voor ongeveer 45 min op 180 graden.
- als het klaar is doe je de oven open, maar laat het bananenbrood nog even staan, anders is de kans groter dat het brood inzakt.
Laat het even afkoelen en smullen maar!
Extra tip: snijd enkele plakjes af, doe deze in een folie en bewaar in de diepvriezer voor later.
Zo heb je altijd een 'reserve' ontbijtje in huis.