gezondgelukkig
Een heerlijke groentequiche
Bijgewerkt op: 23 feb. 2021
1. Ingrediënten voor 6 personen:
- 1 portie bladerdeeg glutenvrij
- 2 sjalotten
- 1 aubergine middelgroot
- 450g verse spinazie
- 1 courgette
- 2 bio eieren
- 250ml plantaardige room
- 100g feta
- 50g zachte geitenkaas
- handje pompoenpitten
- 1 vleestomaat
- Provençaalse kruiden
- paprikapoeder
- verse tijm
- peper en zout
2. bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180° C
- Bekleed een bakvorm met het bakpapier en de bladerdeegbodem. Leg er een vel bakpapier op en vul met gedroogde bonen.
- Bak de bodem 10 minuten op 180° - Verwijder de bonen en bakpapier en laat nog 2 minuten bakken
- pel de sjalotten en snijd deze in fijne ringen
- was de tomaat en snijd deze in fijne blokjes
- snijd de aubergine en de courgette in plakken van 5mm. bestrooi met zout om het vocht eruit te trekken.
- gril de aubergine- en courgetteplakken en kruid met peper, de gedroogde kruiden en giet er een scheut olijfolie over
- meng de eieren met de room, de gedroogde kruiden en peper. Voeg de feta toe.
- snijd alsook de geitenkaas in fijne schijfjes
- verdeel de groenten samen met de sjalotten in de bakvorm
- giet het eimengsel erover
- werk de bovenkant af met geitenkaas en de stukjes tomaat
- zet de quiche in de oven voor 45min
- voor het opdienen kan je een extra 'touch' geven met de verse tijm en de pompoenpitten.
Smakelijk!

#warmemaaltijd#gezondevoeding#gezondheid#quiche