top of page
Zoeken

Homemade granaatappelsap

Bijgewerkt op: 7 jan. 2022

Tijd voor een vitamineboost! Heb je een granaatappel die bijna zijn beste tijd heeft gehad?

Zeker niet weggooien, maar gewoon een lekker, homemade sapje van maken.

Granaatappels hebben een hoge voedingswaarde en hebben veel gezondheidsvoordelen.

Hier enkele weetjes op een rij:


* bevat een grote hoeveelheid antioxidanten die de lichaamscellen beschermen

* voorziet een gunstig effect op de bloeddruk

* ondersteunt het immuunsysteem, door de grote hoeveelheid vitamine C

* verzachtend bij gewrichtspijn (artritis)

* goed bij de voorbereiding op de zwangerschap, door de grote hoeveelheid foliumzuur die de vrucht bevat


Genoeg redenen om voor deze mooie vrucht te kiezen!


Wat heb je nodig?


- 3 granaatappels

- eetlepel bio honing

- handje verse munt

- handje citroenmelisse (optioneel)


Hoe maak je dit sapje? Wel...


  1. snijd de vrucht in twee helften

  2. gebruik een eetlepel om de pitjes eruit de kloppen (vang op in een kom)

  3. neem een vijzel of een voorwerp waarmee je de pitjes kan kneuzen om het sap eruit te halen

  4. gebruik een vergiet met kleine gaatjes om het sap op te vangen in een kookpotje

  5. warm het sap op (niet tot op kookpunt) en voeg de honing toe, samen met de kruiden

  6. roer goed

  7. laat nadien afkoelen, giet over in een glazen fles en zet in de koelkast


Geniet ervan!


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page