Homemade bladerdeeghapje met verse spinazie
Bijgewerkt op: 19 mei 2021
Een ideaal aperitiefhapje waar je iedereen gelukkig mee maakt!
Ingrediënten
1 rol vers bladerdeeg
200g verse spinazie
80g feta
1 sjalot
sesamzaadjes
1 eierdooier
1 eetlepel cottage cheese
peper, zout, komijn
2. Bereidingswijze
* verwarm de oven voor op 180 graden
* rol het deeg uit en laat op kamer temperatuur komen
* snijd de sjalot en de spinazie fijn, als ook de feta
* neem een grote kom en meng de spinazie, de feta, de cottage cheese en de sjalot. Voeg een scheutje olijfolie toe, peper, zout en komijn
* snijd vierkantjes uit het bladerdeeg en vul deze met het mengsel
* klop een eierdooier los en neem een borsteltje
* 'beschilder' de hapjes met de eierdooier en bestrooi met de sesamzaadjes
* zet voor 15min in oven (elke oven is verschillend, het is mogelijk dat de hapjes nog meer tijd nodig hebben)
Geniet ervan!