gezondgelukkig
Zomerse pasta met aubergines & kurkuma
Wie houdt er nu niet van een lekkere en simpele pasta?!
Zeker op een warme zomer avond...
Het is simpel, het bevat niet veel ingrediënten, maar het is toch voedzaam.
Iets waar ik veel belang aan hecht!

Zo, dit zijn de ingrediënten voor 2 porties:
* 180-190g ongekookte speltpasta
* 1 grote aubergine
* 1 teentje look
* bakje snoeptomaatjes
* 500g spinazie
* 100g feta
* 2 eetlepels zonnebloempitjes
* kurkuma
* verse basilicum
* olijfolie
* peper en zout
Bereidingswijze:
* breng water aan de kook en bereid de pasta volgens de instructies
* was de aubergine en snijd in plakjes van 1 cm
* bestrooi met zout en laat even staan (zo komt het vocht uit de aubergines en worden ze lekker krokant)
* snijd de tomaten in de helft
* dep het zout van de aubergines met een keukenrol en bestrooi met kurkuma
* zet een pan op het vuur en voeg een ruime hoeveelheid olijfolie toe
* voeg de aubergines, de tomaten en de look toe, kruid af
* snijd de feta in blokjes
* wanneer de groenten bijna klaar zijn voeg je de spinazie toe
* giet de pasta af en verdeel over de borden
* voeg de groenten toe en werk af met verse basilicum, zaden, feta en een goede scheut olijfolie
ENJOY!